Astrologija

Astrologija je matematika stvaranja. Ceo život, sve događaje u životu i sve odnose koje stvaramo svojim ponašanjem, možemo shvatiti kao neku pokretnu traku. Ako nam je poznata jedna tačka, onda možemo saznati prošlost i budućnost. Astrologija je nauka koja omogućava čoveku da sedi za komandnim pultom svog malog univerzuma. Život se ne prepušta slučajnosti, već […]

Astrologija je matematika stvaranja. Ceo život, sve događaje u životu i sve odnose koje stvaramo svojim ponašanjem, možemo shvatiti kao neku pokretnu traku. Ako nam je poznata jedna tačka, onda možemo saznati prošlost i budućnost.

Astrologija je nauka koja omogućava čoveku da sedi za komandnim pultom svog malog univerzuma. Život se ne prepušta slučajnosti, već čovek postaje gospodar sopstvenog života. Astrologija je čudesan sistem kojim se pronalazi odnos između uzroka i posledice.

astrologija-01

Dete se rađa onog dana i sata kad su nebeski zraci u matematičkoj harmoniji s njegovom individualnom karmom. Njegov horoskop izazovan je portret koji otkriva njegovu nepromenljivu prošlost i njene moguće posledice u budućnosti. Poruka koja se u času rođenja sjajnim slovima ispisuje nebom ne namerava da naglasi sudbinu – posledice prošlih dela, dobrih i zlih, već da podstakne čovekovu volju da se oslobodi univerzalnog ropstva. Ono što je učinio može i rasčiniti. Niko drugi nego on sam nije pokrenuo događaje, posledice koje sada u životu oseća. Može da prevlada svako ograničenje jer ga je sam vlastitim delima i stvorio i jer raspolaže duhovnim bogatstvom koje ne podleže uticaju planeta.

Sujeverno poštovanje prema astrologiji čini čoveka automatom, ropski zavisnim o mehaničkom vođstvu. Mudar čovek pobeđuje svoje planete, što će reći svoju prošlost, prenošenjem svoje zavisnosti na Stvoritelja. Što je svesniji svog jedinstva s duhom, tim je manje podložan materiji. Duša je uvek slobodna. Ne zna za smrt, jer ne zna ni za rođenje. Njom zvezde ne mogu vladati. Čovek jeste duša, a ima telo. Kad ustanovi svoj pravi osećaj identiteta ne podleže više nikakvoj prisili. Sve dok je u svom uobičajenom stanju spiritualne amnezije, stanju u kojem je zbunjen, osećaće suptilne okove. Čovek koji je u skladu sa svojom dušom spontano će u pravi čas pravilno postupiti i tako biti u skladu sa zakonima astrologije. Nema veće sile od unutrašnje zaštite.


Astrologija proučava čovekov odgovor na uticaje. Zvezde nisu ni prijateljski ni neprijateljski raspoložene. One samo odašilju pozitivna i negativna zračenja. To samo po sebi čovečanstvu niti šteti niti pomaže, nego otvara zakonite kanale za uspostavljanje ravnoteže uzroka I posledice, ravnoteže koju je svaki čovek poremetio svojim delima u prošlosti.

Veliki mudrac je rekao: „Šarlatani su krivi što je nauka o zvezdama izašla na zao glas. Astrologija je isuviše obuhvatna, i matematički i filozofski, a da bi je shvatio neko ko nije dubokouman. Ako neznalice pogrešno čitaju nebo, te umesto čitkog pisma na njemu vide samo nekakvu škrabotinu, to je nešto što u ovom nesavršenom svetu treba i očekivati. Zajedno s takvim „mudracima“ čovek ne sme da otpiše i mudrost „.