Da li ste znali?

da-li-ste-znaliKada je Mesec u tranzitu kroz 12. kuću vašeg horoskopa, svakodnevni život vam je mnogo usporeniji. Vi postajete okupirani samopreispitivanjem i niste skloni da učestvujete u zbivanjima oko vas. Sve se to veoma brzo menja kada Mesec stigne do vašeg ascendenta i pređe u 1. kuću. Sada događaji dobijaju svoj normalni tok, a vaša zainteresovanost i entuzijazam se vraćaju.

Dve žene rođene u znaku Ovna imale su rođendane sa samo dva dana razmaka, ali su rođene različitih godina. Obe su imale Sunce u opoziciji sa Neptunom, što je u astrologiji poznato kao obeležje onih koji postaju ovisnici od lekova. Istina je da su u jednom periodu svog života obe žene bile zavisne od prekomerne upotrebe lekova i alkohola. Nedavno su se prvi put srele na sastanku “DruŠtva za borbu protiv alkoholizma”. Tom prilikom su ustanovile da su iste nedelje, istog meseca i godine prestale da piju. Interesantno je da je žena rođena 4. aprila prestala da pije tačno dva dana pre druge žene koja je rođena 6. aprila.


Karakteristike horoskopskih znakova ogledaju se kod životinja isto kao i kod ljudi. Jedan uzgajivač pasa uočio je sledeće:

  • Pas Blizanac zadaje probleme svojim lajanjem (komunikativnost Blizanca).
  • Pas Devica najviše vremena provodi posmatrajući šta rade njegovi gospodari (obraća pažnju na detalje).
  • Pas Strelac više puta je zbog lutanja i bežanja od kuće uhvaćen od strane šintera i vraćen kući (težnja za slobodom ih ne drži na jednom mestu).
  • Pas Riba „žali“ se gostima kako nije dovoljno mažen i pažen od strane svojih vlasnika, a nije zadovoljan čak ni hranom (preosetljive i razmažene Ribe).

Dvojica komšija provodili su svakog vikenda mnogo vremena negujući svoje bašte. Jedno je bio povrtnjak u kome se gajilo svo jestivo povrće – vlasnik ove bašte imao je izražen uticaj Vodolije u svojoj astro-karti. Njegov motiv za gajenje povrća bio je da ne zavisi ni od koga i da jede zdravu hranu. Druga bašta bila je isto tako lepo negovana, ali je u njoj gajeno samo cveće i drveće. Ova Vaga nije imala želje ni strpljenja da gaji povrće, ona se bavila gajenjem cveća samo radi njegove lepote i svog uživanja.

Najbolji tranzit Saturna u individualnom horoskopu je prilikom prolaska ove planete kroz natalnu desetu kuću karijere i statusa. To je prirodno polje uticaja Saturna i mesto gde ova planeta deluje snažno. Velika je sreća i zaštita kada Jupiter tranzitira ovu kuću, i može doneti iznenadna priznanja, ali ukoliko se sreća osmehne pod uticajem Saturna, možete biti sigurni da će ona potrajati jer Saturn pruža siguran, postojan napredak i ono što ste zaslužili.


Jedan astrolog je dobio posao u veoma prestižnom časopisu u vreme kada je Jupiter bio u njegovoj desetoj kući u konjunkciji sa njegovim natalnim Suncem. Međutim retrogradno kretanje ove planete i odlazak iz njegove desete kuće i Sunca donelo je razočarenje u vidu otkaza.

Smatra se da je peta kuća, kuća dece. Poznat je slučaj žene koja je u svojoj natalnoj karti imala četiri planete u ovom sektoru, iako nije imala dece. Međutim, ona je radila sa izuzetno nadarenom decom, a četiri planete u Vodoliji predstavljaju nešto što je neobično i različito, ali i tuđu decu.

U natalnoj karti jedne žene pet planeta u 12. kući ukazivale su da je ona uvek gajila izuzetnu sklonost ka hipnozi. Često je meditirala i praktikovala je samohipnozu. Osim toga povremeno je na psihijatrijskoj klinici obavljala hipnoterapije i vodila program za ometene u razvoju. Zna se da dvanaesta kuća vlada nesvesnim kao i fizički i mentalno hendikepiranim.

Osobe rođene sa Jupiterom u desetoj kući imaju sposobnost da zadrže naklonost i poverenje drugih čak i kada prave životne greške!