Bik

bik

Bik simbolilizuje probuđenu energiju, strast i ljubav prema lepoti i udobnosti.

Njime vlada Venera, a tu je Mesec u egzaltaciji, što Bika čini senzualnim, plodnim i željnim ljubavi. Venerin uticaj je Biku podario glad za umetnošću i kreativnim dostignućima, naročito u muzici, tu je Bik poznat i kao gospodar grla i glasa. Bikovi najviše uživaju u svojim malim ritualima, naročito u jelu i lenčarenju u postelji. Mogu da budu posesivni i kad nešto vole učiniće sve da to i dobiju.

Ambiciozni su, zahtevni i vole da zarađuju. Nerado priznaju svoje greške, a još im je teže da mole za oproštaj.

DOM JOJ JE OAZA MIRA

Žena Bik je stvorena za ljubav i za partnera će učiniti sve. Veoma je ženstvena i izgledom i ponašanjem. Žena Bik je odlučna, tačno zna šta hoće i ne gubi dragoceno vreme na nepotrebne sitnice. Voli da joj laskaju i da joj se udvaraju i kad joj muškarci poklanjaju lepe i skupe poklone.

Odlična je domaćica i mnogi patrijahalno vaspitani muškarci upravo biraju nju za ženu. Voli svoj dom, svoju oazu mira, i sve će da učini da ulepša život sebi i svom partneru.

Njeno glavno oružje u zavođenju je ženstvenost, spokojnost i ljubavna igra kojoj ne može da odoli nijedan muškarac. Vrsna je ljubavnica, ali se i često poigrava sa muškarcima. Međutim, kada se zaljubi, gubi kontrolu. Ipak, strahuje od prevare, pa je povremeno nagriza ljubomora, a to je velika opasnost koja se može završiti raspadom veze. Kada otkrije prevaru, kriće bol i tugu i neće se nikome poveriti. Nevernost nikada neće oprostiti, a ljubav će potražiti s nekim drugim.

Nije slučajno da su se u ovom znaku rodile najpoznatije trovačice!

ON JE LEŽERNI OSVAJAČ

Muškarac Bik je gurmanski kralj, princ hedonizma i ljubitelj lepih žena. Nezasit je u onome što voli, a voli skoro sve. Posebno je uporan ako mu se neko dopadne ili ga poželi.

Ceni materijalne vrednosti, a naročito sto prepun hrane i dobrog vina. Voli da se izležava u krevetu, a ako mu se partnerka pridruži- još bolje! Bik ima puno poznanika, a malo prijatelja. Ali, kad jednom pokloni nekome prijateljstvo, onda je to zauvek. Prezire snobove, prevrtljivce, lažljivce i neradnike. Kada ga neko izigra ili prevari, neće mu to nikada zaboraviti. Voli novac. Ako ga pozajmljuje kamate će biti velike. Prezire kopije, plagijate i šund.

Bik je ležerni i opušteni osvajač koji dobro zna šta hoće, pa je postotak neuspeha kod njega jako mali. Moglo bi se reći da je u ljubavi preterano aktivan, ali to je zato što njemu nija važna mentalna stimulacija, on je za akciju spreman u svako doba. Iako to baš ne liči na dobro poznatu sliku Bika, ispod njegove grube površine krije se romantična osoba.
Bik svoju bolju polovinu shvata kao luksuz. Njemu treba žena za kuću, a i krevet je, naravno, u kući. Njemu je vernost pitanje inercije, a žena obično nema pojma da je s drugom. S druge strane, on nikada ne oprašta njenu nevernost. Kazniće je, ali ne želi da je izgubi.

ZA VOLANOM

Kada bi sproveli anketu ko je najsporiji i najoprezniji vozač na drumu, sigurno bi Bik bio na prvom mestu. Njemu se ne žuri jer voli spor, ali siguran tempo. Veliki je protivnik brzih vožnji i jako će ga naljutiti vozač koji ga trubljenjem provocira. U takvoj situaciji, Bik će pokazati svoju tvrdoglaviju stranu prirode i prkosiće nestrpljivom vozaču tako što će se skloniti ispred njega puževom brzinom.
Smiren i s “konjskim nervima”, na spuštenoj železničkoj rampi gde svi oko njega besomučno trube, Bik će sedeti mirno i koristiti priliku za odmor. Uostalom, poznato je da pripadnici ovog znaka mnogo vole da se odmaraju, jer su flegmatični i komotni.
Bik nije paničar, on je savestan i sabran vozač. Njegove reakcije, refleksi i snalažljivost nisu baš na zavidnom nivou. Da bi Bik razmotrio neku situaciju, uvek mu treba dosta vremena. Nedostaje mu smisao za improvizaciju i trenutnu snalažljivost. Zato se često događa da u saobraćaju, u trenutku kada treba brzo da reaguje, Bik zakaže.
Njega ćete retko da vidite da na drumu nekog pretiče. Njemu se to jednostavno ne da. Ako se to ipak dogodi, znajte da mu gori za petama. Nije ljubitelj “besnih” automobila, njegova praktična priroda voli porodične automobile koji su komotni i stabilni na drumu.
Osim toga, Bik je vrlo ekonomičan, pa bira automobil koji relativno malo troši. Prirodno skroman, radije će da se odluči za neko mnogo manje upadljivo vozilo kojim će lakše manevrisati u gradu.

BIK I PODZNACI

Bik je vaš solarni znak što znači da se Sunce nalazilo u znaku Bika u trenutku vašeg rođenja. U istom tom trenutku, pojavio se na Istoku znak koji vaš podznak. Koji je od ukupno dvanaest zavisi od časa i mesta vašeg rođenja. Veoma je važan, jer može da harmonizuje ili napravi zbrku sa vašim znakom.

BIK – PODZNAK OVAN
Vaš sentimentalni život je isto tako buran kao i vaše noći. Veoma želite da uspete na profesionalnom planu i trudite se da u tome budete najbolji.

BIK – PODZNAK BIK
Kada vi nekome date svoje srce, to je onda zauvek. Vaš partner tada postaje posesivan. Ali, činjenica je da vi umete da se snađete.

BIK – PODZNAK BLIZANAC
Materijalna strana Bika je smekšana zahvaljujući ležernosti Blkizanaca. Ovakav spoj daje duhovitost i opurtunizam vašem karakteru.

BIK – PODZNAK RAK
Slepo poverenje koje imate u one koje volite ojačava vašu sigurnost i plemenitost.

BIK – PODZNAK LAV
Sebi ponekad mnogo dozvoljavate. Ništa preterano, jer vaše povremene avanture ne remete ljubav sa vašim partnerom.

BIK – PODZNAK DEVICA
Između volje i lucidnosti, vaš materijalni uspeh je uvek siguran. Vaša manija da preispitujete svoju i partnerovu ljubav ponekad ubija vaš elan.

BIK – PODZNAK VAGA
Vaš super šarm često skriva potrebu da budete voljeni. Vaši uspesi vam se čine prilično laki. Ali, kada je ljubav u pitanju tu ste uvek jaki i sigurni.

BIK – PODZNAK ŠKORPIJA
Bik i Škorpija se nalaze u opoziciji. Dakle, puni ste kontradiktornosti, ali i komplementarnosti. Zato sa vama nije lako živeti.

BIK – PODZNAK STRELAC
Kada se najzad zaljubite vaša vernost je neverovatna. Na poslovnom planu, podznak Strelac vam donosi ukus rizika.

BIK – PODZNAK JARAC
Jedinstvo dva zemljana znaka vas čine pragmatičnim. Kada je ljubav u pitanju dva puta razmislite pre nego što krenete u akciju. Ali, kada se jednom odlučite vi ćete poštovati sve dogovore sa partnerom.

BIK – PODZNAK VODOLIJA
Znak i podznak se nalaze u koliziji. S jedne strane tražite nezavisnost, s druge vam je potrebna sigurnost. Jaka volja može da vam pomogne.

BIK – PODZNAK RIBE
Po vama samo zajednički život može da vam donese toliko potrebnu nežnost. Vi dižete ljubav takoreći na umetnički pijedestal.