Blizanci

blizanci

Blizanci predstavljaju brzinu, dvostrukost, mentalnu sposobnost i nestalnost. Njihova dvojnost se pokazuje kao suprotnost muškog i ženskog, unutrašnjeg i spoljašnjeg, umnog i telesnog, pozitivnog i negativnog.

Sve te osobine ima i Merkur, vladalac Blizanaca. Ta mala planeta je najbliža Suncu. Predstavlja takođe umešnost, domišljatost, spretnost, komunikativnost, duhovnost i mentalnu snagu.

Izuzetna mentalna aktivnost i sklonost ka perfekciji ne daju Blizancima mnogo vremena za odmor. Zbog toga često pate od nesanice i nervoze. Oni će uvek raditi dve ili više stvari u isto vreme. Zato su rastrzani i površni. Kasne na dogovor i uopšte se ne uzbuđuju zbog toga, jer misle da je to normalno.

Blizanci brzo uče i brzo postaju vrsni stručnjaci, a sličan kvalitet pokazuju i kad se zabavljaju. Oni su kraljevi zabave, a njihov šarm i zabavljačke sposobnosti zapanjuju sve prisutne. Mogu da budu dobri glumci, pisci, diplomate, umetnici, imitatori. Pravila sam statistiku prema knjizi “Ko je ko” i pokazalo se da su režiseri u 90% slučajeva – Blizanci. A zna se da režiseri moraju da procenjuju scenario, fotografiju, glumce, scenski kostim itd.

S druge strane, ponašaju se kao deca, a greške ponavljaju i po nekoliko puta. Izgledom su mladi i takvi ostaju ceo život.

Ona je vesela, bezbrižna i zabavna. Ništa joj nije teško i sa svima se dobro slaže. U nesputanom ponašanju ponekad nema granice, pa ponekad može da povredi tuđe osećaje. Svoju otvorenost koristi da bi nekog izazvala i malo se poigrala njegovim emocijama. Zbog preterane želje za zabavom i druženjem, zaboravlja na svoje majčinske dužnosti. Uloga majke i domaćice je ne privlači, a posebno beži od poslova u kuhinji. Međutim, kada treba, lako će naučiti da priprema i najkomlikovanija jela.
Draga je, susretljiva, ali se od nje ne mogu očekivati prevelika nesebičnost i poverenje. Zbog nepreciznosti i nedoslednosti upada u probleme iz kojih se teško izvlači.

Žene Blizanci su velike zavodnice, ali samo kad to njima odgovara. Bezglavo srljaju u vezu, dopuštaju sve, a kada treba zaista nešto da preduzmu, tada na površinu izbijaju osećaji i svet više nije blistav kao pre. Kod nje partneri čekaju u redu. Ona ima vremena i strpljenja za sve njih, jer misli da mora sve da ih ima. Stalno je u potrazi za svojim princom, a kada najzad nađe pravog, vrlo će brzo pomisliti da mu nešto nedostaje i’natrag u poteru.

Partneru žene Blizanaca biće teško da obuzda njen nemiran duh. Ona je uvek u pokretu i nije je lako slediti. Može da bude verna, ali je to retkost, a kada neko izigra njenu vernost ona je silno tužna. Ipak, nije zlopamtilo, i gleda pozitivno u budućnost.

On je majstor za rasipanje energije, i svoje i tuđe. Puno priča, a malo radi. Bilo da radi dva posla odjednom ili ima nekoliko veza istovremeno, najverovatnije je da će poslovi propasti. Blizanac je zabavljač, kozer i šoumen. Prepun je viceva i dosetki, a ume da se našali i na svoj račun. Za njega je svet samo obojen različitim nijansama ružičaste.

Ima širok krug poznanika, a malo prijatelja, ali će sa svima naći zajednički jezik. Zbog natprosečnog intelekta sklon je svim organizacijskim poslovima, radu u medijima, a dobar je i sportista. Brzo uči i spretan je. Može da bude odličan trgovac, menadžer ili marketinški stručnjak, međutim, nedostaje mu istrajnost i odgovornosti, pa retko postiže najviše rezultate.

Blizanac je majstor zavođenja, mnogi bi od njega mogli da uče. Partnerke dovodi do ludila, pogotovu ako su lakoverne i osetljive. Nijedna mu veza nije toliko čvrsta da je ne bi mogao prekinuti kada mu se svidi, a svidi mu se često. Tom šarmeru većina žena oprašta prevaru, jer na vreme shvate da od njega ionako ne bi bilo ništa. Kada se Blizanac odluči za ozbiljnu vezu, budite sigurni da je dobro proračunao isplati li mu se ili ne isplati. Nije odan kući, ali će lako za svoju porodicu doneti novaca. Posle kratkih i čestih izleta obavezno se vraća svojoj partnerki, a razlog odsustva vešto kamuflira. Ukoliko ga partnerka prevari, on će to istolerisati.

Uf! Ko bi rekao da su Blizanci ovakvi!? I nisu. Nemojte da zaboravite da se vaš karakter modeluje, ne samo prema znaku, već i podznaku. Ponekad je podznak jači, pa se iznenadite kada vam se učini da je osoba pred vama Lav ili Devica.

Radoznali i pokretni, Blizanci spadaju u spretne i snalažljive vozače. Umeju da improvizuju, tako da se u gužvama i zastojima izvrsno snalaze. Ako primetite da neki auto svim silama pokušava da izbije na čelo kolone, i u tome uspeva, znajte da se radi o Blizancu. Jer, ako neko zna kako da prođe kroz iglene uši, to je on. Ali, Blizanci su i vrlo nestrpljivi i nervozni vozači. Ni trenutka nemaju mira, stalno vole da budu u pokretu. Svakom je vozaču muka kada ispred sebe vidi dugačku kolonu automobila, a Blizancima je to potpuno propao dan. U takvim trenucima oni mogu potpuno da izgube strpljenje i samokontrolu. Često su rastrešeni, pa im misli, dok voze, lutaju. Ne mogu se pohvaliti dobrom koncentracijom, ali zato imaju izvrsne reflekse. Da nije tako, Blizanac bi sigurno bio rekorder po broju saobraćajnih nezgoda.

U opasnim situacijama koje zahtevaju brze reakcije Blizanci se, zahvaljujući refleksima i mentalnoj spretnosti, izvrsno snalaze. Ne vole duge relacije, jer ih to umara. Budući da su komunikativni i vole društvo, Blizanci mogu istovremeno i da voze i da pričaju, a da im to nimalo ne smeta. Naprotiv, tek su tada u svom elementu.

Blizanac će da napravi saobraćajni prekšaj pre kada vozi sam nego kad je u društvu, i neprestano priča viceve. Njemu je koncentracija življa i bolja kada radi dve stvari nego kad utone u rutinu i monotoniju. Voli brže i sportske automobile, i spreman je na mnogo toga da bi došao do njih. Što je dizajn otkačeniji, to ga više oduševljava.

Vekovima je posmatran uticaj ritmova i ciklusa zvezda na ljudsko telo. Astrolozi znaju da određenim delom tela vlada određeni znak. Takođe se može “očitati” karakter čoveka prema njegovom govoru tela.

Znak Blizanca vlada plućima, rukama i šakama. Polarizacija se menja čim jedan promenjljiv Blizanac uđe u prostoriju. Svakim udahom pluća snabdevaju mozak, a energijom elektriciteta- nerve. Ovde se ova energija deli da bi ušla u obe ruke Blizanca. Njihove ruke su lake i izdužene.
Ruke – propeler guraju torzo napred. Glava se klati na obe strane, kao da na nju stalno duva vetrić.