Devica

devica

Devica je zemaljski znak čiji je vladar Merkur, koji joj poklanja britak um, brzinu u odlučivanju i sklonost intelektualnom radu.

Racionalna je i analitična, a materijalne su joj vrednosti iznad svega. Važna joj je i briga o zdravlju i higijeni, u čemu je, kao i u drugim stvarima, perfekcionista. Pedantnost i doslednost osiguravaju joj često posao matematičara, računovođe, analitičara ili kritičara. Device mogu biti savršene sekretarice, prava desna ruka svakom šefu. Nikad neće preuzeti neku odgovornu ulogu, vole da rade polako, istiha, daleko od kritičke javnosti. Radije rade nego što pričaju, a kad nešto govore, onda to čine tiho i biranim rečima.

U kućnim poslovima vole kad im je sve pod kontrolom. Zbog stalnog sumnjičenja i kontrole teško će steći nečije poverenje. Pravih prijatelja nemaju mnogo, a retko im se dogode burne ljubavne veze. No, kad se ipak dogode, Device kao da to sebi ne žele da priznaju. Kad im srce udara kao ludo, one će biti hladne kao kamen i sebi će govoriti da nema ni govora o nekakvoj ljubavi.

ONA NE ROBUJE OSEĆAJIMA

Ona je tiha, nenametljiva i suzdržana. Stvari gleda dugo i detaljno svojim perfekcionističkim očima i tek kad je sasvim sigurna, doneće odgovarajuću odluku. Njen um na svet gleda vrlo racionalno i pragmatično, tako da će često ostati prikračena za neke male, simpatične sitnice koje znaju da zagolicaju emocije. Njena analitičnost i principijalnost osiguraće joj dobro radno mesto, gde će predanim radom steći naklonost saradnika, ali može vrlo lako da navuče bes stalnim primedbama. Ipak, nastoji da sa svima bude i u dobrim i korektnim odnosima, a ako se i naljuti, to je brzo mine. Radi više od ostalih, želi da sve bude tačno i u savršenom redu, jer ne podnosi površnost i neurednost.

Nije retkost da se Devica zaljubi u novac, a ne u osobu. Ona jednostavno tako funkcioniše. Oduševi je kad zna da će poljupce izmenjivati u Mercedesu, a ne na klupi u parku. Uvek ima plan i taj se plan mora ostvariti. Kod nje nema puno mesta za emocije, ne zato što ih ne želi, nego ih često i nema. Stoga, Devica neće preterano žaliti za izgubljenom ljubavi.

Njen odnos s partnerom od prvog dana mora biti nedvosmislen. Voli da zna gde je bio i šta je radio, želi da ima kontrolu nad svim. Jako je kritična i stalno oprezna. Ako je prevarena, dobro će razmisliti isplati li joj se ostati ili otići. Od partnera će tražiti više nego što je on u stanju da joj pruži. Kad toga postane svesna, pomiri se sa sudbinom ili traži novog muškarca.

NJEMU NE TREBA TIHA ŽENA

On je kavajer i džentlmen. Uvek nasmejan, dobre volje i spreman da pomogne. Prema ženama je pažljiv i susretljiv. Pazi na rođendane i godišnjice, a na sastanak dolazi s cvećem ili sitnim poklonom. Prihvata ravnopravnost i pristaje na podelu poslova. Ipak, muškarac Devica nije sjajan kao što se na prvi pogled čini. S vremenom zaboravi na darove i cveće, a ubrzo postane i rob navika. Živi kako mu se sviđa, ali mu se ništa „ne da“ menjati. U poslu je, međutim, nenadmašan. Budući da je perfekcionist i voli savršenstvo i sklad, svoj će posao obaviti savršeno. Svaki će šef njime biti prezadovoljan, jer je najbolja garancija da će posao biti napravljen izvrsno i na vreme. Ne voli da pozajmljuje ni da bude dužan. Nesređeni računi njemu su noćna mora. Neće se smiriti dok sve ne reši.

Vrlo je šarmantan, žene padaju na nekoliko sitnica i par njegovih nežnih reči. No, na tome sve i ostaje, jer je sledeći potez muškarca Device proveriti koliko je dama solventna, ima li auto, nekretnine i ostalo. On se teško zaljubljuje, treba mnogo vremena da se njegovo srce otvori. U svakoj ženi želi da pronađe savršenstvo po njegovom kriterijimu. Takve su žene retkost, pa i njegova potraga traje celu večnost.

Njegove veze nisu preterano tople. U njegovoj ljubavi nema dubine, stalno nešto cepidlači i proverava. Njemu treba tiha i marljiva žena s minimumom erotike. On od nje zahteva previše, a sam toliko ne daje. Ako se oboje bave istim ili sličnim poslom, veza bi mogla potrajati duže nego što se u početku mislilo.