Ovan

ovan

Smeo, energičan, ambiciozan, vatren, preduzimljiv, velikodušan, impulsivan, agresivan, egoističan, nestrpljiv, grub i brzoplet.

Prvi znak Zodijaka, Ovan, vezan je za prvu kuću i označava individualno izranjanje iz kolektivne tame, mnogo radosti životu i spremnosti za avanture. Ovan nosi pionirsku maramu i stupa prvi. On je impulsivan i nemaran. Želi brze rezultate. Uvek preduzima nove akcije, inicira poslove. Domišljat je i neumoran u poteri za ciljem. Kada otkrije srž dešavanja odlazi dalje, a razradu posla ili planova ostavlja Biku. Nedostaje mu volja da zaokruži akciju. Poznaje mnogo sveta, jer je veseo, jednostavan i željan života.

IZGLED I ZDRAVLJE

Ovnovi imaju izduženu građu i mišiće, crnokosi su sa crnim očima. Obično im kosa na čelu ima oblik špica. Neretko imaju beleg negde na licu i na glavi. Pošto su uvek u akciji potrebna im je određena dnevna doza vitamina, naročito zimi. U proleće se preporučuje dijeta. Ukoliko imaju vrt bilo bi sjajno da zasade povrće koje će konzumirati u proleće. Svi se astrolozi slažu da je, pored glave, njihova slaba tačka grlo. Angine, zapaljenje guše, krajnici koji ih muče… Savetuje se Ovnovima da naročito početkom leta brinu o svom zdravlju.

LJUBAV I SEKS

Ovan je strastven, u isto vreme poseduje i crtu idealizma. Osvaja pogledom, brzim spontanim nastupom, pozom. Voli seks bez predigre, ekscentrične poze. Ljubav ne pokazuju rečima, već delima. Ovde se nalaze i sado-mazo porivi. Ne bira mnogo, svi partneri mu odgovaraju. Ipak, izdvajaju se partneri koji bi mogli da ga u potpunosti zadovolje:

– Sa Ribama nećete imati potrebe mnogo da pričate, jer će vas one odlično razumeti. Sa njima možete da budete dobar tim. Poljubac, mala nežnost i već ste sa njom u ljubavi.

– Sa Lavovima stvarate budućnost isprva posmatrajući se. Ovaj znak ima u vas poverenje da ćete prodreti do suštine stvari samo da bi uspostavili dobar ljubavni odnos. Lav će to ceniti i vrlo brzo ćete se naći u ljubavnom zagrljaju sa njim.

– Vage će vam se ponuditi i to će vam dati dodatni elan. One imaju sve ono što vi nemate: promišljenost, uravnoteženost, pomalo nesigurnosti nije na odmet u ljubavi. I najzad, Vaga će vam ponuditi svoje rame ukoliko niste uspeli u svojim poslovnim planovima.

POSAO

Sebe vidi kao vojnika koji mora da odradi ono što radi pod konac. Zato se među Ovnovima često mogu naći oficiri, generali, ljudi koji rade u vojsci kao lekari. Takođe su dobri sportisti. Što se tiče novca, mnogi misle da su Ovnovi materijalisti, ponekad čak škrtice.