Strelac

strelac

Strelčev vladar je Jupiter, najveća i središna planeta Sunčevog sistema. Obdaren je dobrom naravi, širokogrudošću, hedonizmom i srećom. Strelci imaju veliku naklonost zvezda koje će im doneti obilje, moć, sreću i bogatstvo. Znak Strelca simbolizuje selidbe, putovanja, uživanja, sport, telesna zadovoljstva, nesputanost i vedar pogled na svet. Zato su Strelci večni optimisti, vrlo retko pomišljaju na nevolje i probleme. Vole luksuz i sjaj. Vole društvo i druženje, jer se tako opuštaju. Pričljivi su, ponekad i dosadni, ali ipak dobro znaju kada preteraju.

Vedra i bezbrižna narav ponekad može da bude zaboravna i nemarna. U toj svojoj opuštenosti Strelci mogu da budu preoštri. Obožavaju putovanja i lutanja, hteli bi da budu bilo gde samo da nisu kod kuće, jer u kući sve poznaju i brzo im dosade ukućani. Stalno se dokazuju, ambiciozni su i puno rade, a najviše od svega vole službena putovanja. U stvari, od posla to jedino i vole. Ipak, ostvariće dobre rezultate kao naučnici, filozofi i sveštenici. Vole poznanstva sa poznatim i slavnim ljudima.

ONA UŽIVA U AVANTURI

Žena Strelac će često biti predmet rasprave i ogovaranja, a sve zbog otvorenosti i avanturističkog duha koji se ne osvrće na zabrane i norme. Radi onako kako misli da je najbolje. Nije zlonamerna, u društvu je omiljena, jer će svakome priskočiti u pomoć ili učiniti uslugu. Nije cicija i uvek će sve da podeli, ali zna mnogo i da troši.

Njen često atraktivan izgled potpora joj je u svim naumima. Povremeno će privući ljude mini suknjom ili odvažnim dekolteom, ali će najčešće onom koji joj se sviđa prići otvoreno i bez srama. Odmah će mu reći šta je po sredi, a odgovor očekuje odmah. Ako on ne odgovara njenoj zamisli, potražiće drugoga. Voli temperamentne, pustolovne muškarce, slične sebi, ali će je takvi najčešće upropastiti. Nisu joj važni brak ni konvencionalni odnosi. Najviše joj odgovaraju slobodne i ravnopravne veze, ali se pritom trudi da pronađe partnera koji je iznad njenog proseka.

Ne podnosi kada joj partner protivreči, a on će već posle nekoliko dana zajedničkog života shvatiti da je nju nemoguće promeniti. Ako ne ode odmah, najbolje bi mu bilo da se privikne na njene hirove i sve okrene na šalu. Ona će mu biti verna, a i njemu će da oprosti poneki „izlet“. Sama će se retko upustiti u prevaru, iako se nepažljivom posmatraču čini da se svojski trudi nekoga da zavede.

NJEMU JE SLOBODA ZAKON

Strelca ćete uvek sresti u dobrom društvu, ponekad i sa ženama, jer je njemu najvažnija dobra zabava i da dugo traje. Voli društvo i dobar provod, a i društvo voli njega, jer je pravi spiritus movens svake zabave. Zbog sklonosti ka provodu često dugo spava, ali ga zbog toga ne peče savest. Iako voli svoje telo i pazi na zdravlje, jednostavno je nemoćan i često pretera u porocima. Čudne i nesvakidašnje žene su za njega pravi magnet. Brzo priča i spretan je na jeziku, pa mu ne treba dugo da ih osvoji.

Strelci vole da se razmeću pameću i lepotom. Za njih ne postoje granice ni pravila. Vole da su samostalni i ne pitaju nikoga za savet. Neće se baš pretrgnuti od posla, pa zato biraju posao u kome će imati neku savetodavnu funkciju. Često se igraju svojom srećom, vole da se kockaju, a rizik i hazard su deo njihovog života.

Strelac će zavođenju pristupiti vrlo svesno. Kod njega ništa nije slučajno. On će da razmotri i proceni situaciju da li treba da krene i kad. Ako ide, onda ide direktno i bez uvijanja. Doduše, fin je i nežan, lepo se ponaša, ali od izabranice zahteva da bude na njegovom nivou. U fazi udvaranja je veoma pričljiv i hvalisav i mnogo obećava, ali on ipak nije čovek koji će biti zadovoljan samo sa jednom ženom. To mora da zna svaka njegova partnerka. Za njega je sloboda ispred svega. S njim nikad nije dosadno, jer njegov intelekt superiorno vlada svakom situacijom.

PUTNICI NA DUGE STAZE

Nemirni i radoznali avanturisti, Strelci su osobe koje se za volanom osećaju veoma prijatno i u svom elementu. Pitate se zašto? Najviše zato što Strelac voli da se kreće, a automobil je sredstvo koje može to da mu omogući. Strelac je jako nestrpljiva osoba, a začudo, uvek uspeva da bude na dva mesta istovremeno! I obavlja stvari odjednom. Što više posla, što više aktivnosti to se on bolje oseća. Kad pešači primetićete njegov brzi hod, kad vozi, vozi brzo, kao da mu gori za petama. Mora mu se priznati da je spretan, hitar i snalažljiv.

Strelci vrlo rano postanu vozači. Već kao deca priželjkuju auto, a sa prvim danima punoletstva većina ih ima vozačku dozvolu. Veliki su ljubitelji putovanja, u Segedin će da odu samo da bi popili kafu. Biti u istom danu u svom gradu, a onda i u Budimpešti njima je sasvim normalno i obično. Strelac je vozač na duge staze, a na putu je jako izdržljiv i vrlo skoncentrisan. Mnogi strelci su profesionalni vozači, a mladi često učestvuju u automobilskim trkama.

Zbog nestrpljive prirode mogu da izazovu saobraćajne nezgode. Ponekad zaborave da gradske ulice nisu putevi za reli Pariz – Dakar. Nerviraju ih spori vozači, misle da im je mesto u garaži. Strelac je brz i snalažljiv i očekuje da i ostali vozači budu takvi. Budite sigurni da ga nećete videti kako na železničkoj rampi dugo čeka prolazak voza. Nema on živaca za to. On će preko pruge da preleti u poslednjem trenutku, kada već postoji opasnost da im rampa pri spustanju dotakne krov automobila. U takvom trenutku Strelac se sjajno oseća!