Vaga

vaga

Vladar Vage je Venera koja je Vagama podarila privlačan izgled, ljubaznost, umiljatost i ljubav prema umetnosti. Vage su nežne, prijateljski raspoložene, željne druženja i zajedničkog života. Spadaju u najtolerantnije znakove u Zodijaku. Rado će poslušati svačiji savet i neće se ljutiti kada se od njih nešto traži. Pomoći će svakom i u svakoj prilici. Ljubitelji su i zaštitnici životinja. Nisu agresivne, ali ni popustljive, znaju tačno da odmere, odnosno, odvagaju kada nešto treba učiniti, a kada ne.

Jako im je stalo do lepog izgleda, pa dosta vremena provode ulepšavajući se – lepe su, ali žele da budu jos lepše. Vage traže sklad u svemu, a posebno u ljubavi koja im je izuzetno važna. Vole miran i harmoničan život, ali će ipak ostvariti veliku karijeru kao pravnici ili advokati. Zbog dara za pregovore često postaju odlični političari. Uspešni su i u poslovima vezanim za modu i umetnost.

NJEN IZGLED JE NEODOLJIV

Žene Vage često su vrlo lepe, pa ih uvek mnogo viđamo na raznim takmičenjima lepote. Šarm i zavodljivost samo su nadogradnja savršenom izgledu. Zbog ovakvih karakteristika neće im biti teško u pretežno muški obojenom svetu. Međutim, taj će im muški svet vrlo brzo nadenuti epitet lepe, ali neinteligentne cure kod koje samo treba pripremiti taktiku koja uvek pali.

Vage su uvek sigurne u sebe, uvek znaju kakav utisak treba ostaviti. Ne podnose grubost i agresivnost. Njihovo najjače i najdelotvornije oružje je – šarm. Teško nalaze pravog partnera, jer ga predugo posmatraju i vagaju njihove loše i dobre strane.

Dovoljno je da se Vaga samo pojavi i da bar polovina prisutnih muškaraca strastveno uzdahne. Ako se nasmeši nekom od njih, moglo bi se reći da je avantura već počela. Ukoliko to želi, Vaga može šarmom uveriti svakog muškarca da će joj s njom biti bolje nego sa nekom drugom. Ipak, Vage imaju velike probleme u traženju pravog muškarca. Zbog toga se često vežu za nekoga samo da ne budu same.

Vage se svom muškarcu klanjaju kao svetinji i ponašaju se kao da ni našta drugo ne misle osim na njega. Kada se Vaga zaljubi, najbolje je da odmah uzme bolovanje, jer u tom slučaju na poslu od nje neće biti nikakve vajde. Ona će sve dati za svog partnera i biće mu verna sve dok od njega dobija ono sto želi. Ukoliko joj on to ne pruži – potražiće drugog!

ON JE PAŽLJIV I UPORAN

Muškarac Vaga je staložen i prijatan sagovornik i pažljiv prijatelj ili saradnik koji neće da zaboravi nijedan rođendan ili godišnjicu. Rado ide u restorane, gde na pravi način iskazuje kavaljerstvo. Ne može se dogoditi da se osetite neugodno u njegovom društvu. Upornost je njegovo drugo oružje. Nema ništa na silu, ali ako nije uspelo iz prve – drugi put će biti bolje. Taj princip vredi u svemu, i kada se radi o zavođenju lepih devojaka i kada treba pridobiti šefa za neku ideju. Uvek će ostvariti ono što želi, jer zna da nađe pravi put do cilja. Jako mu je važno da uvek ostavi dobar utisak. Uredan je i čist. zato uvek ima mnogo dezodoransa, losiona, kreme. Voli da se lepo oblači i ne žali da plati dobru, ali kvalitetnu garderobu.

Vage su prave Kazanove, rođeni zavodnici koji se ponašaju intuitivno. Njima sve uspeva, jer su programirani da sve svoje osećaje na najfantastičnije načine prostru pred nju. Ona ipak može da učini samo jedno – pristati na sve što nudi Vaga. I najteži trenuci, kao kad se veza prekida, zahvaljujući muškarcu Vagi, proći će bezbolnije nego kod drugih, a njegove bivše partnerke ostaće mu dobre prijateljice.

Vage su najsrećnije kada su sa nekim. Zato će svaka veza muškoj Vagi biti poseban deo života, a urediće ga na najbolji mogući način. On će pomagati u svakom trenutku i učiniće sve za svoju partnerku, ali samo ako vidi da se i ona za njega brine bar približno isto. Prevariće je samo ako je razočaran, a neverstvo može da previdi samo ukoliko želi da je zadrži za sebe.

VOZAČI SA STILOM

Šarmantne i graciozne Vage sve čine sa stilom, pa su tako i najprofinjeniji i najsuptilniji vozači. Voze mirno, ne pretiču bez razloga i, što je najvažnije, poštuju saobraćajna pravila. Vaga je u astrološkom smislu sinonim za sklad i harmoniju, pa njena urodena suptilnost i osećaj za meru ne dopustaju da postane prekršioc saobraćajnih pravila. Skoro je nemoguće videti Vagu da u punoj brzini prolazi raskrsnicu dok gori crveno svetlo na semaforu, bez obzira na to koliko žuri.

Galantne, uljudne i simpatične, Vage spadaju u vozače koji će stati i izaći iz vozila samo da bi neku nemoćnu stariju osobu prevele preko zebre. Vagi se može dogoditi da naglim kočenjem izazove sudar, ako joj se na putu nađu mačka ili pas. Zbog čega se nameće pomisao da je reč o najozbiljnijem naj-kandidatu za vozača godine. Međutim, Vaga ima i jednu ozbiljnu manu – neodlučnost. Da li ovog vozača propustiti ili ne propustiti, kočiti ili ubrzati, stati ili proći-neodlučnost u tim trenucima može čak izazvati saobraćajnu nezgodu.

Vaga je veliki diplomata, pa će znati, ako joj se već dogodi kakva nevolja na kolovozu, prijateljskim tonom i smirenošću izgladiti svaku napetu situaciju. Kao velike estete i prefinjene duše Vage taj karakterni stih prenose i na odabir vozila. Vole lep oblik i ako ogrebu svoj auto, noćima neće mirno spavati. Vaga će svoj auto održavati predano i brinuti se za njega skoro do obožavanja. Njeno vozilo je odraz stanja njene duše. Kreativna i sa visokim kriterijumima kada je u pitanju lepota, Vaga uvek bira istinski kvalitet i auto od čije lepote zastaje dah.