Vodolija

vodolija

Vodolijin vladar je Uran koji ga vodi u stalne promene. Uvek ga tera napred, pa je Vodolija svojevrsni vesnik budućnosti.

Simbolizuje humanost, idealizam, dobre međuljudske odnose, prijateljstvo i budućnost. Bori se za pravdu i pomaže drugima, posebno ako zna da će i oni njemu pomoći. Vodolije su izuzetni ljudi koji mnogima pomažu. Međutim, ponekad znaju da preteraju i ljudima nametnu svoju volju bez uvažavanja tuđih stavova. I pored toga, oni su omiljeni u društvu, jer donose novu energiju, uvek su spremni da pomognu, a nisu opterećeni prošlošću. Vodolije uvek više dobijaju nego što daju, iako se na prvi pogled čini suprotno. Ali, na njih se čovek uvek može osloniti jer su dobri i odani prijatelji. Tolerantni su i pristojni.

UVEK PRVA NEŠTO PROBA

Žena Vodolija je zanimljiva, nekonvencionalna i nesputana. Nema predrasuda i deluje jasno i odmah, na prvu loptu. Vrlo je hrabra i odvažna kada se u društvu treba izboriti za sebe ili za nekog njenog. U mladim danima je neobuzdana i neposlušna i želi samo ono što nju zanima. Voli da skreće pažnju na sebe, a najomiljenije sredstvo za postizanje tog cilja je teatralno i skandalozno ponašanje, na drumu i u porodičnom domu. Zakoni i norme su napravljeni samo da bi ih ona kršila. Neće dopustiti sebi da čeka u redu sa ostalim smrtnicima kada već može da zamoli svog uticajnog prijatelja da sredi stvar. Ponekad će i ona učiniti uslugu, čak prva ponuditi pomoć. Ne podnosi monotoniju i rutinu, pa se svim silama trudi da uradi nešto novo i drugačije. Uvek hoće prva nešto da proba, jer je to uzbuđuje, a kasnije sa uživanjem priča o svom iskustvu.

Ona nije baš prava zavodnica, jer će muškarcu koji joj se svidi prići prva i otvoreno mu to reći. Neki muškarci se malo iznenade i u prvi mah pomisle da se na njih namerila laka ženska, ali kad ih ona ekspresno eliminiše – shvate da su se prevarili. Originalnom odećom i spontanim koketiranjem često privuku muškarca, a da toga nisu ni svesne.

Žene Vodolije ne vole agresivne i naprasite muškarce. One vole veze u kojima će se osećati slobodno i gde će ravnopravno s partnerom sudelovati u svemu. Tolerantne su i ne traže ono za šta i same znaju da ne mogu dobiti. Ali, kada im partner dosadi, brzo će naći nekoga s kim će moći da nastavi u istom ritmu. Od partnera će očekivati da im progleda kroz prste kad već nije mogao s njom da ide u korak.

ON JE OTVOREN I POŠTEN

Muškarci Vodolije su duhoviti i maštoviti. Željni uzbuđenja i uvek se trude da dospeju u prvi plan. Oni jednostavno moraju da budu zapaženi. Imaju mnogo prijatelja i dosta vremena provode družeći se sa njima, zanemarujući ponekad svoje obaveze. Vodolije ne vole kada im se neko petlja u život i određuje šta će raditi. Ne trpi autoritete, a život po pravilima njemu je nezamisliv. Rukovodi se samo onim što želi i ništa ga neće skrenuti s tog puta. Ponekad mašta s glavom u oblacima i zamišlja život bez granica, bez mržnje i društvenih razlika. Prezire snobove i elitiste i iskoristi svaku priliku da ih izvrgne ruglu. Svakom će u lice reći šta misli o njemu. Voli da raspravlja o svemu, a probleme i nesuglasice rešava na miran način. Nikada nije grub i nasilan. Spreman je da svakome priskoči u pomoć, da da savet i potporu. Teško će ga neko izbaciti iz takta. Na zlobne primedbe vratiće istom merom.

Njegov neodoljivi šarm i nastup, kao i dar da druge uveri u ono što on želi, daju mu neverovatne zavodničke sposobnosti. Prijateljski se ponaša prema ženama, one to cene i rado se druže s njim. Ali, njegova želja da svima izađe u susret dovodi ga u situaciju da često kasni. Dosta je dobrih prilika otišlo u nepovrat zbog njegovog kašnjenja.

On je idealan partner. Prema partnerki se ne ponaša posednički. Ne očekuje da mu ona služi kao reklama. Naprotiv, poštuje je i uvek je pažljiv. S njom uvek bez ustezanja o svemu razgovara. Miroljubiv je, human i druželjubiv. Sitnice mu ne smetaju. Voli slobodu, pa će veza sa ljubomornim partnerom biti kratkog veka.

BUNTOVNIK I NA DRUMU

Vodolije se svojom nekonvencionalnošću prepoznaju i na drumu. Kada vidite da neko vozi fiću odrezanog krova i oblepljenog raznobojnim nalepnica, nećete pogrešiti ako pomislite da za volanom sedi Vodolija.

On svoju originalnost prenosi i na vozilo, ugrađujući u njega svoju viziju neobičnog i posebnog. Ljubitelj je vanserijskog i uvek mislima i duhom u nekoj drugoj vremenskoj dimenziji. Često je “sam svoj majstor”. Obožava da prekopava po automobilu, da rastavi motor u delove da bi zadovoljio svoju znatiželju i uveo se u osnove mehanike. Kasnije ćete u njegovom dvorištu često videti gomilu automobila koje su mu prijatelji dovezli na popravku.

Vodolija je i mislima i delima van klišea, što znači da je često neshvaćen od društva i sistema u kome živi.

Budući da uopšteno mrzi regule, tako Vodolija i kao vozač često krši pravila. Ne da bi skrivio nezgodu, nego da bi na svoj način pokazao revolt protiv svega što čoveka pretvara u mašinu bez srca i volje.

Ovaj večiti buntovnik voli da igra ulogu “sam protiv svih”. Ako poželi da mu kosa zavijori na vetru, Vodolija će stisnuti papučicu gasa i proći gradom kao da vozi trku Formula 1. I, naravno, spretno izmicati svim zamkama i neizvesnostima na drumu.

Snalažljiv je, okretan, ima odlične reflekse i to ga čini dobrim vozačem. Voli brzu vožnju jer mu pruža osećaj slobode i nesputanosti. Poznat je po humanosti, širokom duhu i ljubavi prema cveću i životinjama. Zato budite uvereni da će se Vodolija radije parkirati u lokvi blata nego da pregazi tek propupelu visibabu.