MARS I SATURN – sila i otpor

Mars i Saturn su tradicionalno dva najveća malefika i „zlotvora“ u astrološkim tumačenjima, što je opravdani stav, ali samo do izvesne granice. Činjenica je da se najčešće u znaku gde se jedan od njih oseća dobro, drugi je u padu ili izgonu, no ovaj put radi se o tome da će od 18. oktobra uzimajući objektivni orbis u obzir, ove dve planete biti u napetom aspektu kvadrata, što u najmanju ruku pogoduje žestokim svađama, pokretanju kamena u bubrezima, probleme sa kožom ili eventualne prelome kostiju.

Aspekt će biti aktivan do početka novembra i savetuje se opreznost za vreme njegovog trajanja. Unakrsna pomoć može stići od planeta Venere i Jupitera. Naime Venera u znaku Škorpije, iako joj tu nije udobno, gradiće sekstil sa Saturnom, a Jupiter sa Marsom. Napeta energija od zavisnosti od ličnih horoskopa može se transformisati posredstvom ovih pomenutih planeta. Savetuje se na polju zdravlja opreznost, redovne posete lekaru i odvajanje vremena za sebe i sopstvenu negu (Venera sekstil Saturn).

Što se ljubavnih odnosa tiče, preporuke su da se napeta energije Marsa izrazi kroz Jupiter: ukoliko je moguće, otići na kraće putovanje s partnerom, intelektualizovati sirovu energiju Marsa, a ukoliko situacija izmakne kontroli i konflikti postanu drastični, naročito u slučajevima razvoda, nasilja, podele imovine i slično, u odnosima gde napetosti već dugo traju, probleme treba rešavati uvek uz stručnu pomoć i institucionalno (na šta Jupiter gleda vrlo blagonaklono). Drugim rečima, uzimanje pravde u svoje ruke nije preporučljivo i samo može produbiti konflikt i proizvesti nasilje.