Mlad mesec

mlad-mesec-00t…i Luna divna k’o zlato sja…

Mesec svakog dana menja aspekte. Zbog toga dobro simbolizuje promene i obnavljanje. Takođe simbolizuje rođenje, rast, smanjenje i smrt: četiri Mesečeve faze. Ciklusi Meseca su isti kao i biološki ritam: voda, vegetacija, plodnost… Lunacija je ciklus transformacije, a njeno trajanje je 28 dana što se može podeliti na:

  • Mlad Mesec (detinjstvo)
  • Prva četvrt (mladost)
  • Pun Mesec (zrelost)
  • Poslednja četvrt (starost ili kraj života)

Pred vama je studija svakog Mladog Meseca koji, na astrološkom planu, predstavlja konjukciju Sunca i Meseca. U tom trenutku Mesec nije vidljiv. Moglo bi se reći: mala svetlost-mala smrt, Meseca pred obnavljanje i novi ciklus koji će trajati 28 dana.

Zbog svega ovoga, proučavanje Meseca predstavlja važnu studiju, jer se na taj način veoma precizno određuje period i ton Mesecu koji je pred vama. Što je Mladi mesec bliže nekom važnom faktoru u vašoj natalnoj karti, efekti će biti jači. Trenutak kada je na nebu Mlad Mesec predstavlja početak promene u sledećih 28 dana.


Sa svoje četiri osnovne faze, Mesec je bukvalno rudnik informacija za astrologa. Vaša duhovitost, vaše akcije, biće vezane za Mesec mnogo više nego što možete zamisliti.

Obratite pažnju na svaki Mlad Mesec jer on označava početak, jaku energiju pomoću koje možete profitirati. Načinite korake da bi uspeli u onome što želite. Ova faza, blagonaklona prema kreativcima i umetnicima, otvara neverovatne mogućnosti koja će u sledećoj lunarnoj fazi konkretizovati vašu maštu.

Sunce je jedina „lampa“ koja šalje svetlost za vreme Mladog Meseca. Kako ste oduševljeni njegovim uticajem, to gorite od želje da započnete novi život, glava vam je puna ideja. Promene su u vazduhu, ali vam je za „napad“ ipak potrebno Mesečevo svetlo.

Svaka Mesečeva faza traje 7-8 dana.

mlad-mesec-01

Posao

Ovo je trenutak kada možete da zaokružite svoje projekte, razmišljajući o svakom detalju. Primetićete da sve ide odlično u trenutku Mladog Meseca. Ukoliko vam u tom trenutku padne na pamet spasonosna i krupna poslovna ideja, znajte da će se prvi rezultati pojaviti kroz devet meseci, a konačni kroz dve i po godine. Ukoliko je projekat bez velike važnosti, rezultati će biti vidljivi već u vreme Punog Meseca koji sledi ili u vreme poslednje četvrti.


Ljubav

Na vidiku su susreti, upoznavanja. Ovo je trenutak kada svi priželjkuju vezu. Vezama nastalim u predhodnoj fazi trebaće mnogo vremena da se pretvore u nešto realno. Ipak, iskoristite prvih 5 dana Mladog Meseca da omogućite željene ljubavne događaje. Dovoljno je da razmišljate o tome i ponašate kao da ste već pronašli osobu iz snova, kao da ste dobili ono što ste želeli.

Zdravlje/Dijeta

Vaše telo ima tendenciju da eliminiše višak hrane i vode u vreme tzv. „Starog Meseca“, a zatim da ih akumulira u vreme Mladog meseca. U tom trenutku vaš apetit se povećava.

Potrebno je, dakle, da u ovom periodu smanjite unošenje velikih količina hrane u svoj organizam. Pre nego što započnete dugu i ozbiljnu dijetu, bacite se na laku hranu kako bi lakše preživeli smanjenje kalorija. Ukoliko želite da oslabite brzo i lako, odgodite dijetu za poslednja 4 dana lunacije. Isto važi i za vaše ostale male slabosti.