Slika neba u novogodišnjoj noći

nova-2016-godina1Na pragu smo ulaska u Novu godinu 2016. a ako verujemo da je njen prvi dan, dan s kojim ulazimo u nova dešavanja i menjamo sebe i svoju stvarnost ujedno i pokazatelj koji najavljuje njen celokupni tok od 366 dana, onda je zasigurno važno da vidimo šta nam zvezde poručuju u novogodišnjoj noći – 01.01.2016 u ponoć.

Bilo bi dobro za svakog od nas da pre svega zaželimo da stara 2015. godina ne ostavi za sobom nikakve nerazrešene muke, već da puni zdravlja, sreće i elana zakoračimo u nove izazove i promene trudeći se da upravo one izazovu u nama ono najbolje. Osnovna konstrukcija astrološke slike na nebu jesu predivini aspekti zemljanih trigona iz 4. u 12. polje Zodijaka. Pluton sa vrha 4. polja u trigonu sa velikim zaštitnikom Jupiterom u konjukciji sa Mesecom i severnim čvorom u 12. polju koje otvara Devica govori o tome da će energija svih nas biti usmerena ka unutra i naviše. Najpametniji izbor u novogodišnjoj noći jeste zaželeti mir i preispitati sve naše stvarne želje koje su bile blokirane jako davno, negde u detinjstvu. Te želje rešavaju sve naše najdublje, korenske probleme, transformišu naše duboke emocije i ono najsuptilnije u nama na kvalitetnije i bolje. Porodični odnosi kao kolevka sigurnosti i osnovnih emotivnih obrazaca koji datiraju još od ranog detinjstva, sada mogu biti razrešeni i zamenjeni novim, kvalitetnijim obrascima koji će doneti mir i spokoj svakome ko iz čistine srca zaželi da ovaj deo života transformiše i zaokruži kao stabilnu i smislenu celinu. Ova slika govori o vrlo intimnim željama koje se nikom ne govore, a vrlo su ostvarljive samo je potrebna čista vera i iskrenost prvenstveno spram sebi. Daleko od bilo čijih očiju skupićemo hrabrosti da bez stida zaželimo ono što već duže vreme tinja u nama a čučalo je negde ispod praga svesnosti. Sve želje koje u novogodišnjoj noći deluju iluzivno i nerealno, kao da ih je nemoguće dostići, upravo su one koje su nam najpotrebnije, stoga ne stidite se da ih poželite – sve što treba da uradite jeste da verujete i da sreću ne tražite u okruženju, već iznutra u vama samima.


S druge strane Uran u 7. polju u izazovnim aspektima, kao i Venera u konjukciji sa Saturnom i neprijatnim aspektom Neptuna iz 5. polja podsetiće nas na sve one koje volimo i koji u nama još uvek žive  a nisu nam blizu. Podsetiće nas na sve one koji su kao maglom progutani otišli od nas bez obrazloženja i odgovora, podsetiće nas na sve one koji su nas nekada odbacili i obezvredili ili na bilo koji način povredili. Oprostimo im baš ove noći i poželimo im sreću, jer jedino oprost i čista ljubav spiraju breme prošlosti i uklanjaju sve naše emotivne blokade u kojima smo ostali zaglavljeni i koje nam sprečavaju dalji protok ljubavi koja nas zasigurno čeka. Ne tražite odgovore i objašnjenja i ne razmišljajte previše, jer Merkur ovde ne igra nikakvu ulogu, samo oprostite i otvorite svoje srce, jer oprost je najjače duhovno oružje a Saturn u Strelcu duhovnost nagrađuje. SREĆNO!

Vuk Pavlović

Slika neba u novogodisnjoj noci