Voda je čudo

Odavno se zna da voda „pamti“. A kako deluje na spoljne faktore saznali smo zahvaljujući zanimljivom eksperimentu koji je uradio poznati japanski naučnik Masaru Emoto. Došao je na ideju da prouči uticaj govora, muzike, imena, ideja na-molukule vode. Sa svojim timom ispitao je i prikazao u svojoj knjizi „Poruke vode“ reagovanje čiste, zagađene vode, vode iz reka i jezera iz celog sveta…

Pred vama je kristal vode čiste izvorske vode:

voda-01

Sledi slika uzorka zagađene zaleđene vode uzetog iz jezera Fudjivara Dam. Kao što vidite, struktura vode je tamna i amorfna, bez formacija kristala. Izgleda zaista strašno!

voda-02

Onda su doveli sveštenika Kato Nokija koji se ceo jedan sat molio pored jezera. Nemalo su bili iznenađeni onim što su videli na dobijenim slikama: pojavio se jasan šestougaonik u samom kristalu!

(Obratite pažnju na simbol šestougaonika: on je Davidova zvezda koju, u raznim varijantama često srećete. Šestougaonik se obično uzima kao arhetip dobrog, milosrđa, znanja. Ali, o tome u posebnom tekstu o simbolima…)

voda-03

Sveštenik je objasnio da je tokom molitve pozivao boginju Sreće. Obratite pažnju na boju: zlatna je a ne bela!

Muzika

U nekim doktrinama muzika je „jedna od sedam kraljevskih umetnosti“. Ako je verovati mnogobrojnim eksperimentima, muzika može da podigne i spusti čovekovo raspoloženje, to znamo; može da ga „razbesni, povede u borbu, izazove čak nasilje, podigne u zvezde“, govorio je Frenk Zapa.

Eksperimenti visprenog Emotoa pokazali su ono što velika većina ljudi misli: hevi metal je stvarno heavy. Uostalom, ko vodi ljubav uz hevi metal?! Pogledajte na šta to liči:

voda-04

Evo kako se ponaša kristal vode na Goldbergove varijacije Johana Sebastijana Baha. Da čovek ne poveruje!

voda-05

Kada su vodi „pustili“ da sluša čuvenu pesmu Elvisa Prislija Heartbreak Hotel, kristali su se podelili na dva!!!

Istraživači su ostali zapanjeni kada su videli sa su kristali vode, prilikom slušanja Pesme rastanka Frederika Šopena razbili na male delove!

voda-06

Cveće

Masaru Emoto i njegov tim nisu zaboravili ni cvetno ulje. Kristali su dobili oblik originala! Na slici su cvetovi kamilice.

voda-07voda-07a

Reči

Sve ovo nije bilo dovoljno timu istraživača pa su ispitali kako izgledaju kristali vode kada slušaju negativne reči ili ideje. Na ime „Adolf Hitler“ rezultat je bio zaista ružan:

voda-08

Na boce s vodom Emoto i tim nalepili su reč Budalo! i ostavili da „preleže“ noć. Dobili su šta su tražili (liči na sliku hevi metala!):

voda-09

Posle toga nalepili su reč „hvala“ i dobili:

voda-10

Zatim je ekipa dala nekoliko naredbi. Na reči „Hajde da to uradimo!“ kristali su se pretvorili u predivne kristale pahuljica. Na naredbu „Uradi to!“, nisu ni mrdnuli. Nisu odgovorili. Ostali su mrtvi hladni!

Šta smo naučili?

Ponekad mislimo da naše molitve, naše pozitvine reči i dela nisu uslišeni. Ovaj eksperiment Masaru Emotoa pokazao je da možemo da računamo da sve što mislimo i kažemo dobija i takav oblik. To je poznata maksima: “Misao je akcija!”. Ali, i o tome u drugoj rubrici.

Nemojte da zaboravite da se mi sastojimo, tokom celog života, od minimum 70 posto vode. Sve naše misli ostaju zapisane u kristalima ove vode, u nama. Nije ni čudo da nas neprestano, od malih nogu, uče da mislimo lepo, dobro i pozitivno.