Začeće uz pomoć astrologije

Dr Eugen Jonas, češki naučnik, tvrdi da postoje /za žene/, dva plodna perioda u toku jednog meseca. Onaj koji odgovara fiziološkoj ovulaciji računa se tako što se odbroji 15 dana posle prvog dana menstruacije, a drugi je takozvani „period kosmičke ovulacije“, a računa se uz pomoć astrološke natalne karte.

Mesec i žene

Koncept astrobiologije je pedantno istraživan, kroz naučno kontrolisane testove sa hiljadama žena, od strane naučnika ugledne reputacije, kao što je medicinsko-astrološki pionir dr Eugen Jonas iz Česke. Svi medicinski testovi su držali rekord od 98 do 99 procenata uspešnosti…

Kosmicki ritmovi nas prožimaju i ako uspemo da sa njima živimo harmonično, vodićemo zdrav i dug život. Moguće je povećati šansu za dobijanje deteta, koje neko dugo želi i očekuje. Naravno pod uslovom da ne postoje izraziti fizički nedostaci i poteškoće. I ne samo to. Postoji mogućnost izbora pola deteta, ali da bi se sve to postiglo potrebno je poznavati harmonične mehanizme prirode.

Na zdravlje žena utiče tihi i bledi noćni gospodar Mesec, koji u astrološkoj karti žene označava materinstvo i plodnost. Zemljin satelit poseduje moć nad vodama i svojom snagom uzrokuje plimu i oseku. Osim toga, zna se da je život stvoren iz vode. Mesec, gospodar tečnosti utiče na rađanje i funkciju reprodukcije. Mesečeve mene utiču na menstrualne cikluse, a ovi su oblikovani po modelu mesečnog ciklusa i isto traju. Ova sinhronizacija između mesečnih ciklusa kod žena i mesečevih mena poznata je još pre nove ere. Za nju su znali asirski i vavilonski sveštenici koji su posmatrali mesečeve mene upravo zato da bi upoznali plodne dane kod žena. One koje imaju sreću da žive daleko od grada, u saglasju sa ritmom prirodne svetlosti, olakšaće sebi menstrualne cikluse, koji se povezani sa mesečevim fazama ili menama.

Značaj punog Meseca

Pun Mesec pogoduje ovulaciji. Astrološki gledano, on odgovara opoziciji između Sunca i Meseca /Mesec je u jednom znaku, a Sunce se nalazi na istom stepenu, ali u znaku koji je dijametralno suprotan/. Mlad Mesec pogoduje menstruaciji. Astrološki gledano odgovara konjunkciji Sunca i Meseca. Sunce i Mesec se nalaze u istom znaku i na istom stepenu.

Koincidencija koja postoji između ovulacije i Punog Meseca kao i veća frekvencija porođaja u ovoj fazi lunarnog ciklusa, posledica je jake privlačnosti, odnosno jake sile gravitacije u tom trenutku. U vreme Punog Meseca, Sunce, Zemlja i Mesec su u istoj liniji, a to je kao da ova „energija usisavanja“potiskuje zrelo jaje van njegove opne, a fetus van majčine utrobe.

Ako vaš ciklus približno sledi Mlad i Pun Mesec, znači da je vaša biološka ravnoteža u potpunom saglasju sa prirodom. Međutim, svi mesečni ciklusi ne slede ovaj lunarni ritam. U periodima velikih stresova i drugih poremećaja emocionalne ravnoteže, dolazi do narušavanja sklada sa prirodom i poremećaja biološke ravnoteže. Usaglašavanje menstrualnog ciklusa sa lunarnim može biti korisno po zdravlje i za postizanje bolje psiho-fizičke ravnoteže.

Redovitost ciklusa je, između ostalog, i pod uticajem epifize, koja se nalazi u šupljini lobanje i koja je osetljiva na svetlost. Ona proizvodi supstance hormonskog tipa koje su u stanju da intervenišu i utiču na aktivnost reproduktivnih organa, posebno na jajnike, zaustavljajući ili aktivirajući ovulaciju. Tama zaustavlja ovulaciju, dok je veštačka svetlost i svetlost Punog Meseca stimulišu.

Da biste vaš ovularni ciklus učinili redovnijim i uskladili ga sa mesečevim menama, biće dovoljno da preko noći potpuno zamračite sobu i tako eliminišete sve izvore svetlosti /i koža učestvuje u primanju svetlosne stimulacije, koja se iz celog tela emituje prema epifizi/. Zamračivanjem treba početi prvog dana menstruacije, a treba da traje 14 dana. U toku tri naredne noći, dakle, 15, 16 i 17 dana, koji bi trebalo da budu dani ovulacije, odmarajte se uz svetlost lampe. Neka sijalica bude jačine 25 vati. Tako ćete naći zamenu za svetlost mesečine i uticati na stimulaciju ovulacije. Posle nekoliko meseci ovakvog režima, vaši ciklusi će se uskladiti sa Mesečevim.

Kosmička ovulacija

Eugen Jonas, tvrdi da ostoje dva plodna perioda u toku jednog meseca. Onaj koji odgovara fiziološkoj ovulaciji računa se tako, što se odbroji 15 dana posle prvog dana menstruacije, a drugi je takozvani „period kosmičke ovulacije“. Trenutak ovog drugog plodnog perioda računa se uz pomoć horoskopa i zavisi od udaljenosti između Sunca i Meseca.

Po istraživanjima doktora Jonasa, prisustvo ove kosmičke ovulacije objasnilo bi zašto mnoge žene, iako bez vidljivih ginekoloških problema, ne uspevaju da zatrudne u vreme koje je njima bilo po volji, već u periodima u toku menstruacije ili u toku dojenja.

Ovaj drugi plodni period ciklusa kod žena, odgovara ponovnom formiranju istog ugla između Sunca i Meseca, odnosno iste razdaljine u stepenima između Sunca i Meseca, koja je postojala u trenutku rođenja same žene. Ti dani se mogu smatrati VEOMA PLODNIM. To se događa jednom mesečno, jer je Mesecu potrebno oko 30 dana da prođe kroz Zodijak.

Praćenjem ovog kosmičkog ritma moguće je izbeći neželjenu trudnoću na prirodan način. Da li je potrebno reći koliko ožiljaka, na duši žene, ostane posle nasilnog prekida neželjene trudnoće…

Da li je moguće unapred odrediti pol deteta?

Za korišćenje Jonasovog metoda potrebno je poznavati poziciju natalnog Sunca i Meseca i izračunati longitudinalnu razdaljinu, a to je najbolje učiniti kod astrologa. Kada Mesec dostigne tačno onaj ugao koji ji činio sa Suncem u trenutku vašeg rođenja i ako je to bilo u nekom od muških znakova /Ovan, Blizanci, Lav, Vaga, Strelac, Vodolija/, dete koje je začeto tog dana biće muško, a ako se Mesec nalazi u nekom od ženskih znakova /Bik, Rak, Devica, Škorpija, Jarac, Ribe/ dete će biti ženskog pola.

Ipak, šta god da se rodi, bilo muško ili žensko, neka je blagosloveno!